Élet-Stílus

Vieira is elhagyja az Öreg Hölgyet

Biztosan nem marad a másodosztályba visszasorolt Juventusnál a franciák 1998-as világbajnoka, ám az egyelőre még nem dőlt el, hogy az Internél vagy Manchesterben folytatja e Patrick Vieira.

A francia L’Equipe információi szerint az Inter szemelte ki magának a középpályást, Vieira pedig nemrég úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne a Premier League, de nem egykori csapatához, hanem a Manchester Unitedhez.

A francia lap a Juventus vezérigazgatóját, Jean-Claude Blanc-ot idézte, aki elkerülhetetlennek nevezte a 30 éves Vieira távozását. “A két klub (Juventus és Inter) már minden kérdésben megegyezett.” – nyilatkozta a Blanc, majd hozzátette: “Patrick Vieira az utolsó olyan Juve-játékos, aki a nyáron távozik az egyesülettől.”

ManU: harmadik nekifutás

Amennyiben mégis kútba esik az ügylet, Angliába mehetne a németországi világbajnokság egyik legjobb defenzív középpályása. Az Arsenalban kilenc évig futballozó sztár szívesen játszana az Old Traffordon: “Minden játékos álma, hogy egy olyan klubban szerepeljen, mint a Manchester United.” A francia válogatott már 2001-ben és 2003-ban is kis híján Manchesterbe igazolt, de végül maradt az Ágyúsoknál.

“Nem tudom, hogy hol leszek a következő szezonban, de a következő 48 órában minden eldőlhet. Az azonban biztos, hogy a Serie B-ben nem fogok szerepelni.” – nyilatkozta Vieira.

Az olasz bundabotrányban “főbűnös” torinói gárdát a római bíróság a másodosztályba sorolta vissza, amelynek 2006/2007-es küzdelmeit ráadásul 17 pontos hátrányban kezdheti meg az együttes. Ezt követően az edző, Fabio Capello, majd pedig Fabio Cannavaro és Emerson a Real Madridhoz szerződött, Lilian Thuram és Gianluca Zambrotta pedig az FC Barcelonához távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik