Élet-Stílus

Olcsóbb lehet az Xbox 360

Az Xbox jelenleg egyeduralkodó a konzolok piacán. 2007-ben azonban ez a helyzet komolyan megváltozhat.

A konzolok versenye komolyra fordulhat a Wii és az új Playtation megjelenésekor. A Microsoft is tudja, hogy nem lesz egyszerű megtartani előnyét, ezért új stratégián dolgoznak a redmondi óriás szórakoztató elektronikai részlegében.

Richard Teversham, az Xbox Europe részleg marketingese az MCV-nek adott interjúban beszélt a cég terveiről. Az interjúban pontos részleteket ugyan nem árult el a Xbox eladásokért felelős szakember, de többször célzott arra, hogy a Microsoft nem nézi majd tétlenül a vetélytársak konzolainak megjelenését. Marad tehát a találgatás, hogy a szoftvercég milyen újdonságokkal igyekszik megtartani előnyét a PlayStation 3 és a Wii megjelenésekor.

Annak ellenére. hogy az Xbox 360 elsőként rajtolt el tavaly novemberben, a két rivális új konzola a felhasználók többségének érdeklődését felkeltheti, sőt, akár végleg el is fordíthatja a mindeddig viszonylag sikeresnek számító XBox-tól. Erre elsősorban a PS3-nak van esélye, hiszen ez a Sony ígéretei valódi mindentudó erőgépként kerül a boltokba, szerteágazó funkcióival és teljesítményével pályázva a vásárlók elismerésére. Az árat egyesek 350-400 dollár közé várják, mások inkább 600-700 dollárt valószínűsítenek. Ezzel ugyancsak feladhatja a leckét a Microsoftnak.

Ezt a nyilatkozat is megerősíteni látszik, hiszen Teversham nagyobb választékot, több alternatívát említett, már ami a konzol és az egyes játékok árazását illeti. Ez többek között jelenthet puszta árcsökkentést (a jelenlegi 300, illetve 400 dolláros árból), vagy komplett csomagok megjelenését is, amelybe a konzol mellett több játékszoftver is beletartozna. Megérkezhet a régóta várt külső HD DVD meghajtó is, amely végül kimaradt az eredeti tervekből.

Teversham ugyanakkor kétségbe vonta, hogy riválisaik még az idei évben piacra dobják Európában termékeiket. Amennyiben ez mégis sikerül, valószínűleg kisebb szállítmányokról lesz szó, amely nem rengeti meg a Microsoft előnyét. Egy bizonyos a konzolcsata nem az európai kontinensen zajlik majd. 2007 azonban változást hozhat az erőviszonyokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik