Élet-Stílus

Lebukott egy magyar sprinter

Pozitív lett Dobos Gábor doppingtesztje, így a sprinter nem indulhat a hétfőn kezdődő göteborgi Európa-bajnokságon, s örökös eltiltás fenyegeti.

A futónak a május 27-én, a rigai versenyen adott mintája mutatta ki, hogy tiltott teljesítményfokozót használt – erről Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke tájékoztatta az MTI-t.

Hozzátette, bár a B-próba eredményét még nem ismerik, az elnökség úgy döntött, Dobos kikerül az Eb-csapatból, s így a 4×100-as váltó sem indul Göteborgban. A Dobos, Németh Roland, Németh Gergely, Pauer Géza összeállítású staféta 39.40 mp-cel második lett júniusban az Európa Kupa első osztályában, így döntős reményekkel állhatott volna rajthoz az Eb-n.

Dobosnak ez a második lebukása, ezért örökös eltiltással számolhat. Először 2000 februárjában produkált pozitív mintát, s bár a MASZ megszüntette ellene az eljárást, a nemzetközi szövetség (IAAF) 2002-ig eltiltotta. Visszatérése után a 2003-as fedett vb-n 60 méteren az ötödik helyen végzett.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kedden délután arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette az atléta olimpiai kerettagságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik