Élet-Stílus

Nem okoz katasztrófát a Barátságból kiömlött olaj

admin
admin

2006. 07. 31. 16:43

Moszkvában a rendkívüli helyzetek minisztériuma hétfőn cáfolta, hogy ökológiai katasztrófáról lehetne beszélni a brjanszki térségben, ahol kőolaj ömlött a szabadba a megsérült Barátság vezetékből.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának pontosító nyilatkozata szerint a Barátság vezeték főága július 29-én sérült meg Krasznaja Szvoboda lakott település közelében. A korábban közölt kiömlött mennyiségnél jóval szerényebb mértékű a baleset. Mintegy 48 köbméter kőolaj jutott a szabadba, két olajfolt alakult ki, összesen mintegy 340 négyzetméternyi területen.

Néhány órával korábban a természeti erőforrások minisztériuma tájékoztatta közleményben a sajtót, hogy ökológiai katasztrófával fenyeget Oroszország nyugati részén, a brjanszki térségben a Barátság vezetékből kiömlő kőolaj. A minisztériumi közlemény szerint a Barátság kőolajvezeték megrongálódása miatt – az előzetes adatok szerint – mintegy tíz négyzetkilométernyi területet, termőföldet, folyóvizeket, erdőket szennyezett be a kőolaj.

Az esettel kapcsolatban Kántor Sándor, a Mol üzleti és stratégai kommunikációjának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a baleset nem a Magyarországra irányuló vezetékrészen történt, hanem egy olyan oldalágon, amely a novopolocki finomítót látja el kőolajjal.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.