Élet-Stílus

Fellebbezett a Juventus

A Juventus labdarúgócsapata benyújtotta fellebbezését az Olasz Olimpiai Bizottsághoz (CONI) a bundabotrányban született jogerős fegyelmi ítélet ellen.

A CONI vizsgálóbizottságának nincs joga megváltoztatni a határozatát, viszont közvetíthet a klub és az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) között. Ha a szembenálló felek egyezsége jutnak egymással, akkor közösen kérhetnek egy új eljárást és az eddigieknél enyhébb ítéletet. Ha ez az út nem járható, akkor a torinóiak polgári bíróságtól kérhetnek jogorvoslatot.

A bundaügyben elítélt többi csapat közül a Fiorentina és a Lazio legkésőbb a jövő hét közepéig dönt az esetleges fellebbezésről, az AC Milan elfogadja a másodfokú határozatot.

A másodfokon eljáró testület kedden enyhítette a bundabotrányban korábban hozott ítéleteket: a Juventus marad a másodosztályban, de a korábbi 30 helyett “csak” 17 pont levonással vág neki a szezonnak. A Fiorentina a második vonalból “visszakerült” az élvonalba, ahol azonban 19 büntetőponttal indul. A Lazio a firenzeiekhez hasonlóan másodfokon “visszajutott” az első osztályba, ahol 11 pont hátránnyal kezdi meg szereplését. Az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással kezd az élvonalban és elindulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik