Élet-Stílus

Mégis kizárják a Milant?

Az olasz bundabotrányban született jogerős ítélet értelmében az AC Milan marad az élvonalban, és indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az UEFA azonban saját hatáskörben még kizárhatja a csapatot.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hírek szerint először meg akarja vizsgálni a klubot „etikai” szempontból, és csak ezután dönt arról, hogy engedélyezi-e a Bajnokok Ligájában való részvételt. „A bajnokságban elért helyezés még nem jelent automatikus indulást. ” – nyilatkozta név nélkül a szervezet egyik munkatársa a La Repubblica című olasz lapnak. „Azokat a klubokat, amelyek a labdarúgás rossz hírnevét keltik, kizárhatjuk a BL-ből” – tette hozzá a tisztségviselő.

A kedd esti jogerős ítélet értelmében az AC Milan a korábbi 15 helyett 8 pont levonással rajtol az élvonalban, és további enyhítés, hogy az együttes indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, miután az elmúlt szezonban szerzett pontjaiból 44 helyett csak 30-at vontak le. Az új helyzetben a milánói csapat hirtelen az új tabella harmadik pozíciójában találta magát. A határozat következtében a BL főtábláján az Internazionale és az AS Roma, míg a selejtezőben az AC Milan és a Chievo szerepelhet.

Padlón a Palermo

Amennyiben az AC Milant valóban kizárják a BL-ből, akkor csak három olasz klub vesz részt a küzdelmekben. A 2005/2006-os szezon ötödik helyezettje, a Palermo ugyanis nem tudja teljesíteni az induláshoz szükséges pénzügyi feltételeket.

A milánói egyesület vezetése egyelőre bizakodó: „Elég büntetés már számunkra, hogy az új szezont nyolcpontos mínusszal kezdjük” – nyilatkozta Adriano Galliani, akit a bundabotrányban hozott ítéletben szintén elmarasztaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik