Élet-Stílus

Kettős német siker öt kilométeren

Kettős német siker született az úszó Európa-bajnokság Balatonalmádiban rendezett férfi 5 km-es számában: a 10 km-en is első Thomas Lurz nyert honfitársa, Christian Hein előtt. Legjobb magyarként Gercsák Csaba a 12. helyen ért célba.

A legrövidebb nyílt vízi számban a hagyományoknak megfelelően sokáig együtt haladt a mezőny, amely később két részre szakadt. A magyarok közül csak Gercsák tempózott továbbra is az élbolyban. A 18 fős élcsoportból a céltól 2 km-re négyen – két-két olasz és német – elhúztak, s ettől kezdve ők vívtak óriási versenyt a dobogós helyezésekért. Végül nagy hajrájával a szerdai tíz kilométeres versenyben is győztes Lurz nyert az előző nap bronzérmes, ezen a távon kétszeres világbajnoki második helyezett honfitársa, Hein, illetve két olasz riválisa előtt.

Gercsák a második bolyban, 12-ként ért célba, míg az amúgy triatlonos Szilágyi Egon a következő csoporttal fejezte be a versenyt. Sasvári Balázs a 25 induló közül utolsóként teljesítette a távot.

„Jobban szerepeltem, mint gondoltam, főleg azt figyelembe véve, hogy a hosszútávúszás nem a fiatalok sportja. Sajnos talán éppen koromnál fogva nem bírtam úgy a hajrát, mint rutinosabb vetélytársaim” – mondta az MTI-nek Gercsák.

Eredmény:
Férfiak, 5 km:
1. Thomas Lurz (Németország) 56:00.1 perc
2. Christian Hein (Németország) 56:01.1
3. Simone Ercoli (Olaszorság) 56:01.8
…12. Gercsák Csaba 56:59.7
…23. Szilágyi Egon 1:00:59.0 ó
…25. Sasvári Balázs 1:03:48.8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik