Élet-Stílus

Visszatér Kaszparov

Ismét versenybe száll Garri Kaszparov, a tavaly márciusban visszavonult volt sakkvilágbajnok, aki a sportág élő legendái - köztük Polgár Judit - ellen játszik Zürichben – jelentette szerdán az orosz sajtó.

A Komerszant című lap értesülése szerint a Crédit Suisse bank alapításának 150. évfordulója alkalmából augusztus 22-én Zürichben rendeznek rapidsakk tornát, amelyen Kaszparov mellett Viktor Korcsnoj, Anatolij Karpov és Polgár Judit vesz részt.

Garri Kaszparov tavaly márciusban, a linaresi szupertorna megnyerése után jelentette be, hogy befejezi a versenyzést és politikai pályára lép. Jelenleg az orosz vezetés ellen harcosan fellépő Polgári Egységfront nevű demokrata mozgalom vezetője, cikkeket és szépirodalmat ír.

A 43 éves Kaszparovtól eltérően a 76 éves Viktor Korcsnoj és az 55 éves Anatolij Karpov folytatja a versenyzést, mindketten rangos nemzetközi tornák rendszeres résztvevői. Karpov egyébként a zürichi verseny után Lékó Péterrel vív rapidsakk párosmérkőzést Miskolcon.

Az orosz lap emlékeztetett arra, hogy Polgár Judit 15 évesen lett nagymester, s az előtt ilyen fiatalon senkinek sem sikerült elérnie ezt a szintet. Az újság még megjegyzi, hogy pályafutásának legnagyobb részét a legrangosabb nemzetközi tornákon a férfiak között elért sikerek jellemzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik