Élet-Stílus

Másodosztályban a Fradi

A Vác az élvonalban indulhat, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban – döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága. Története során először nem indul az élvonalban az egyesület.

Ilyen még nem volt

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata az egyetlen olyan magyar együttes, amely a hazai bajnokság 1901 óta íródó történetében mindvégig az első osztályban szerepelt. A zöld-fehérek huszonnyolc bajnoki címet gyűjtöttek; az elsőt 1903-ban, az utolsót 2004-ben.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke elmondta: a testület tagjai döntésüket titkos szavazással, többségi döntéssel hozták meg, a részleteket a szerdai nap folyamán ismertetik. A Fradi kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a döntést akkor tekintik hivatalosnak, ha arról a klubot írásban tájékoztatják. Az FTC arról sem kapott hivatalos értesítést, hogy az MLSZ feloszlatta az előző fellebbviteli licencadó bizottságot. A csapat vezetése akkor nyilatkozik az ügyről, ha a kizárásról szóló határozatot írásban eljuttatják hozzájuk – mondta Horváth K. József.

“Úgy tűnik, beteljesedett a sorsunk (…) Két és fél évig küzdöttünk, harcoltunk azért, hogy a klubot egyenesbe hozzuk. Többet most nem tudok mondani” – mondta Tepszics Ignác, az FTC Rt. cégvezetője.

“Szégyen, gyalázat, ami történt”, de nem nekünk, játékosoknak kell szégyenkeznünk “mi a pályán nyújtott teljesítményünkkel bebizonyítottuk, hogy ott a helyünk az első osztályban. Mindenki számoljon el a lelkiismeretével, aki idáig juttatta a klubot!” – mondta Balog Zoltán, a Ferencváros válogatott védője.

Az UEFÁ-hoz fordul a Fradi

Az MLSZ licencekről döntő bizottságának május után hozott jogsértő döntései miatt a Ferencváros a Bírósághoz és az Európai Labdarúgó-szövetséghez fordul.

Az FTC nem ért egyet a bizottság által hozott döntéssel – mondta a 100%Fradinak dr. Petró László, a klub ügyvédje. “Az MLSZ illetékes bizottsága májusban másodfokú(!) ítéletében adta meg a Ferencvárosnak az élvonalban való induláshoz szükséges licencet. Az azt követően meghozott határozatok jogellenesek. Mindezek miatt a Ferencváros a Bírósághoz és az UEFA-hoz fordul.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik