Élet-Stílus

Jimmy Connors lett Roddick edzője

Az amerikai teniszező a legendás Jimmy Connorst szerződtette új edzőjeként. Szüksége van a váltásra az egykori világelsőnek, hiszen október óta nem nyert tornát, és 2002 óta először a Top 10 legaljára csúszott.

Jimmy Connors lett Roddick edzője 1

Nyolc Grand Slam-gyõzelemmel büszkélkedhet Connors (L´Equipe)




Jimmy Connors lett Roddick edzője 2

Roddicknak még csak egy van (AP)

„Új trénerem van” – jelentette be Roddick. „Nagyon sokat jelent számomra, hogy egy ilyen sikeres szakemberrel sikerült megegyeznem, aki ráadásul bízik is bennem. Nagyon izgatott vagyok, hogy napról napra együtt dolgozhatunk” – mondta a legendás balkezes játékosról, aki korábban még nem edzősködött.

Roddick pár éve vezette a férfiak teniszranglistáját, és akkor úgy tűnt, hogy hosszú évekig számolni kell a rendkívülien keményeket ütő amerikaival. Az utóbbi hónapokban azonban visszaesett a játéka, és hiába váltogatta serényen a trénereit, az eredmények elmaradtak: Wimbledonban például már a harmadik körben kiesett az egykori US Open-győztes.

Biztató kezdet

A 23 éves játékos először az idei French Open után tárgyalt a 109 torna- és 8 Grand Slam-győzelemmel büszkélkedő Connorsszal, majd a wimbledoni tornát követően találkoztak másodszor. Az ötnapos próbaidő Roddick elmondása szerint olyan biztatóan alakult, hogy azonnal megegyeztek. Ráadásul már az első hét pozitív változást hozott: az indianapolisi tornán egészen a döntőig menetelt, ahol azonban kikapott a világranglistán előkelőbb helyen jegyzett honfitársától, James Blake-től.

„Néhány tanáccsal már az elején ellátott, és próbáltam a játékomat ezek szerint alakítgatni. Jól éreztem magam Indianapolisban, elégedett voltam a teljesítményemmel, és optimista vagyok a jövőt illetően” – mondta Roddick.

Az 53 éves Connors szerint védence könnyen visszakapaszkodhat a közvetlen élvonalba. „Nincsen szükség komolyabb beavatkozásra, a feladatom nagyon egyszerű: a lehető legtöbbet kell kihoznom Andyből. Már most elmondható róla, hogy remek játékos, és megpróbálok neki néhány olyan trükköt megmutatni, amelyek engem sikerre vezettek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik