Élet-Stílus

Új fejlesztésekkel készül az ATI

Bár felvásárolják az ATI-t, a cég hamarosan újabb fejlesztéseket dob piacra az sg.hu értesülései szerint. Jön a Nvidia újabb ellenfele: a Radeon X1950, a Daily Tech szerint pedig az X1900 XT egy lebutított verziójával is készülnek.

A kínai HKEPC értesülései szerint állítólag elkészült az ATI új kártyája, a Radeon X1950 abszolút csúcskategóriában: CrossFire, illetve XTX változatban augusztusban kerül a polcokra. Ezek után októberben dobnák piacra az olcsóbb PRO-verziót, ami órajelében és feldolgozó egységeinek számában is eltérne a felsőbb kategóriás változatoktól.

A várakozások szerint a csúcsváltozat 512 MB GDDR4 memóriával, 48 pixel és 8 vertex egységgel érkezik, órajele pedig nagy valószínűséggel 650/1000 MHz lesz. Az őszi változatnál pedig októberben 600/700 MHz-es órajelre számítanak, pixel shader egységeinek száma pedig 36 lehet. A termékek árairól azonban semmit nem lehet még tudni.

A Daily Tech pedig arról értesült, hogy valószínűleg egy alacsonyabb árkategória elérése miatt az ATI piacra dobja az X1900 XT memóriában pontosan felére csökkentett verzióját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik