Élet-Stílus

BL-indulásban bíznak Milánóban

Az AC Milan labdarúgócsapatának vezetői még nem tettek le arról, hogy az olaszországi bundabotrányban a fellebbviteli sportbíróság számukra kedvező döntést hoz – várhatóan kedden –, és a klub elindulhat a Bajnokok Ligájában.

A Juventus azt szeretné elérni, hogy ha a másodosztályban kell szerepelnie, akkor pontlevonás nélkül vághasson neki a bajnokságnak. Több olasz lap is arról írt, hogy a botrány következtében a tulajdonos FIAT eladja az egyesületet, ám ezt az értesülést az autógyár közleményben cáfolta.

A Fiorentina és a Lazio ügyvédei kijelentették: kizárólag akkor fogadják el a sportbíróság másodfokú határozatát, ha a két gárda visszakerül az élvonalba.

Mind a négy klub jogi képviselői egyetértettek abban, hogy számukra kedvezőtlen ítélet esetén polgári bírósághoz fordulnak. Ha ez bekövetkezik, akkor olasz források szerint szeptember előtt semmiképpen sem kezdődik el a bajnokság.

A botrány kiterjedt az olasz szövetség (FIGC) munkatársaira is. Az ügyészség bejelentette: nyolc FIGC-alkalmazott ellen indult vizsgálat csalás vádjával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik