Élet-Stílus

Büszke a csapatra a bokszkapitány

Két bronzéremmel és további négy negyeddöntős helyezéssel zárta a magyar válogatott a plovdivi ökölvívó Európa-bajnokságot, amely után Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedetten értékelt. Bedák profiként folytatja.

“Előzetesen ugyan három érmet, lehetőleg minden fajtából egyet szerettem volna, végül két bronzzal zártunk, ennek ellenére úgy érzem, nem számítottam el magam nagyon. Bedák Zsolt és Káté Gyula jól bokszolt, az oroszok elleni elődöntőkben azonban a pontozókkal is meg kellett küzdeniük, Bedák Pál pedig kicsit peches volt, hiszen a nyolc között a későbbi győztes orosszal meccselt, nem mellékesen pedig kettejük csatája volt a 48 kg előrehozott döntője” – nyilatkozott a szakvezető. Balzsay hangsúlyozta, büszke fiatal csapatára, amelyből a vb-ezüstérmes Bedák Pál mellett még hárman a későbbi győztestől kaptak ki.

“Hatan jutottak a nyolc közé, ami azért is különösen értékes, mert a kontinensről súlycsoportonként hét, nyolc, vagy kilenc versenyző szerepelhet majd a pekingi játékokon, így ha ez alapján lenne a kvalifikáció hatan ott lehetnének Kínában” – utalt már a közeljövő feladataira a kapitány. Olimpiai indulási jogot a jövő évi világbajnokságon lehet először szerezni, onnan a legjobb nyolc közé kerülő versenyzők biztosítják pekingi helyüket. A vb után még két kvótaszerző viadalt bonyolítanak le az európaiaknak.

Az Eb az oroszok elsöprő fölényével zárult, hiszen a 11-ből kilenc súlycsoportban ők győztek. “Valóban nagyon erősek az oroszok, de nem aggódom emiatt, mert szerintem hamarosan eljön az idő, hogy egyenrangú ellenfeleik leszünk” – bizakodott Balzsay, hozzátéve, hogy az 54 kg-ban bronzérmes Bedák Zsolttal a jövőben már nem számolhat, mert profiként folytatja pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik