Élet-Stílus

Környezeti katasztrófát is okoz a háború

admin
admin

2006. 07. 22. 19:01

A véráldozatokon és a humanitárius válságon túl az izraeli légi csapások környezeti katasztrófát is okoznak Libanonban - hangsúlyozta Jaakúb Szarráf libanoni környezetvédelmi miniszter.

Szarráf az ENSZ-től, az arab és mediterrán szervezetektől is segítséget kért az élő- és növényvilágot súlyosan károsító szennyezések felszámolására. A libanoni partok mentén egyre szélesebben terül szét az izraeli bombázások nyomán több utánpótlást kapó olajszennyeződés, és északról déli irányban halad a partvidék mentén.

A bejrúti önkormányzat vezetője szerint a libanoni strandokat fertőző olajszennyeződés az izraeli légierő által szétlőtt hajókból, part menti erőművek és más ipari létesítmények tartályaiból, és a Hezbollah síita szervezet által eltalált izraeli hadihajókból szivárgott a tengerbe.

A libanoni környezetvédelmi miniszter beszámolt arról, hogy Kuvait már konkrét segítséget is ígért az olajszennyezés felszámolásához, de egyelőre lehetetlen megmondani, hogy a harci cselekmények mikor teszik lehetővé a kárenyhítő munkálatokat. Egyelőre még csak felbecsülni sem lehet, hogy mekkora mennyiségű olaj kerülhetett a tengerbe.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.