Élet-Stílus

Deschamps lehetetlen küldetése a purgatóriumba

Majdnem lehetetlennek tartja a bundabotrány miatt kizárt Juventus új edzője azt, hogy csapata egy éven belül visszaverekedje magát az első osztályba.

„Nagyon nehéz egy év alatt visszatérni a Seri-A-ba. Majdhogynem lehetetlen 30 pontos büntetésből. De az a feladatunk, hogy ezt megpróbáljuk.” – mondta a francia Didier Deschamps, a csapat korábbi játékosa.

Deschamps a hét elején lett a Juventus edzője, a szakemberrel két éves szerződést kötött a klub. „Meglátjuk, hogy mi is lesz a csapattal ebben a több mint egy éves purgatóriumban. Igyekszünk a lehető legjobb megoldást megtalálni, amelyben a játékosok és a klub is jól járhat” – fogalmazott.

Az olasz sportbíróság pénteken hozott ítéletet az európai futball egyik legnagyobb bundabotrányáról, amelyben a hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.

A bajnok Juventust megfosztották utóbbi két bajnoki címétől, – a Lazioval és a Fiorentinával együtt – visszasorolták a másodosztályba, ráadásul a torinoi klub 30 pontos hátrányból kezdi a bajnokságot. A Milan maradhatott az elsőosztályban, de pontlevonással indul az idei évada, ráadásul nem indulhat a 2006-2007-es Bajnokok Ligájában sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik