Élet-Stílus

Szombaton ismét lesz Love Parade Berlinben

„A szeretet visszatér" mottóval két év kihagyás után szombaton ismét megtartják a Love Parade technozenei világtalálkozót Berlinben.

Ugyanott, ahol egy héttel ezelőtt még a labdarúgó-világbajnokság szurkolói sétáltak és nézték óriásvetítőkön a meccseket, a technozene lenge öltözékű művelőinek és rajongóinak százezrei fognak vonulni. Egyedül Rainer Schaller, a McFit fitneszhálózat tulajdonosa kétmillió eurót áldoz az idei Love Parade-ra, a maradék egymillió más szponzoroktól jön. Az előző években nem sikerült elegendő pénzt szerezni a rendezvényre.

A szemételtakarítás költségeit teljes egészében Schaller vállalja, s ezer ingyen használható illemhelyiséget is felállíttat. A művészek ingyen használhatják majd a 40 nyitott teherautót, amely a Június 17. sugárúton Berlin egyik jelképéig, a XIX. század második felében vívott porosz háborúk emlékére felállított Győzelmi Oszlopig vonul majd. A 230 lemezlovas között lesz kínai is.

A német vasúti társaság 22 különvonatot indít Münchenből, Aachenből, Saarbrückenből, Nürnbergből, Frankfurtból, Düsseldorfból, Koblenzből, Ulmból és a svájci Baselből Berlinbe.

Az első Love Parade színhelye a nyolcvanas évek végén a nyugat-berlini városközpont, a Kurfürstendamm volt. Fénykorában másfél millió embert, rajongókat, bámészkodókat terelt az utcákra az egymást szeretők parádéja Berlinben, de Zürich néha elhódította a világ legnagyobb technopartija címet a német fővárostól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik