Élet-Stílus

Este lesz döntés az olasz bundabotrányról

Péntek este hétkor hozzák nyilvánosságra az olasz bundabotrányban hozott ítéletet. Olasz lapok szerint a négy érintett csapat közül a Milan maradhat csak az első osztályban, a Juventus bukik a legnagyobbat.

„A Juventus a C-osztálytól tart, a Milan, a Fiorentina és a Lazio remeg az ítélettől” – olvasható a pénteki La Repubblica címoldalán. A Corriere della sera és a la Gazetta dello sport már magabiztosabb címeket adott: „Focibotrány ítélet: így fog végződni”. A két napilap ugyanis már tényként közli a Juventus ex-igazgatójáról, Luciano Moggiról csak Moggipolinak nevezett bundabotránnyal kapcsolatos ítéletben foglaltakat. Jóllehet, a többszöri halasztás után csak péntek este hétkor hozzák azt nyilvánosságra hivatalosan.

A La Gazzetta dello sport szerint a négy érintett, eddig az élvonalban szereplő klubcsapat – Juventus, Milan, Lazio és Fiorentina – közül a napilap szerint egyedül a Milan maradhat az első osztályban, igaz, nem indulhat a Bajnokok Ligájában, és 15 pontot is levonnak tőle.

A másik három gárda a B-osztályba csúszik vissza. A La Repubblica napilap elemzése szerint azonban még mindig fennáll a veszélye, hogy az idei bajnok Juventus (akinek kupáját feltehetően így az Inter kapja majd meg) meg sem áll a C-osztályig.

A La Gazzetta dello sport szerint a Juventus bukik a legtöbbet, igaz, „csak” a másodosztályba csúszik vissza, de hatalmas hátrányba kerül, a Laziotól és a Fiorentinától 6-7 pontot vonnak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik