Élet-Stílus

Edzőbuktatás Újpesten – magyar premier az UEFA-kupában

Edzőbuktatás és KO Újpesten a liechtensteini ellenfél ellen; szerény fehérvári előny a kazah riválisal szemben: bemutatkoztak a magyar csapatok az UEFA-kupában.


Edzőbuktatás Újpesten – magyar premier az UEFA-kupában 1

Bicskeinek befellegzett Újpesten (MTI)

Hatalmas pofont kapott az Újpest FC a labdarúgó UEFA Kupa-selejtezőjének első körében. Bicskei Bertalan együttese hazai pályán 4-0-ra kikapott a liechtensteini FC Vaduztól. A meccs után lemondott posztjáról a tréner.

Megsemmisítő vereséget mértek a lila-fehér együttesre. A mészárlás a 14. percben kezdődött egy hatalmas védelmi hibából.

A 31. percben jött az újabb hidegzuhany, a lesre játszó lila bekkek közül kilépő Sara angyali nyugalommal a hosszú sarokba lőtt.

Az újpesti drukkerek hangos füttyszóval kísérték az öltözőbe csapatukat, néhányan már a debütáló mesternek is üzentek, egy sokat sejtető, “Bicskei takarodj” rigmussal. A FigyeloNet munkatársának helyszíni beszámolója szerint a csapat legutóbbi trénere, Mészöly Géza hatalmas ovációban részesült, amikor feltűnt a tribünön.

A második játékrész elején volt egy jó öt perce a liláknak, de utána leálltak a hazaiak. Nem úgy a vendégek: a 64. percben ugyanis a szenegáli Faye megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát.

Néhány perccel a lefújás előtt szépítési lehetőség adódott az Újpest előtt, Tóth Balázst felrúgták, jöhetett a tizenegyes, és az újabb égés. Tóth Norbert Wüthrich kapusba lőtte a büntetőt. A végén csak úgy poénból Sara révén rúgott még egy gólt a Vaduz, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Rögtön a mérkőzést követően lemondott posztjáról Bicskei Bertalan , aki a lefújás útán elmonmdta: “Soha életemben nem éreztem még ilyet. Engem még soha, sehol nem ért ilyen inzultus, soha nem követelték ennyien, hogy távozzak a csapat éléről.”


“A meccs után azonnal egyeztettem a tulajdonossal, elmondtam, hogy ez a 90 perc bebizonyította: nincs jövőm a Megyeri úton. Maximálisan megértem a szurkolókat, nem találok magyarázatot arra ami ma este történt. Nagyon rövid időt, egy hetet edzettünk együtt a csapattal, de ez nem lehet mentség.”-tette hozzá.

UEFA Kupa-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Újpest – FC Vaduz 0-4 (0-2)
Újpest, 3500 néző

gólszerző: Pape Faye (14., 61.), Sara (31., 92.)


Ha minimális előnnyel, de legalább kapott gól nélkül abszolválta első nemzetközi megmérettetését az FC Fehérvár csapata, amely hazai pályán 1-0 arányban győzött a kazah Kajrat Almati ellen.


Edzőbuktatás Újpesten – magyar premier az UEFA-kupában 2

Dvéri, a becsületmentõ (AP)

Már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést Csertői Aurél együttese, Dvéri Zsolt látványos lövése után. Ettől azonban nem jöttek lendületbe a fehérváriak, akik bár mezőnyfölényben futballoztak, alig alakítottak ki helyzeteket.

A második félidő fehérvári szempontból szerencsétlenül kezdődött, hiszen a játékmestert, Dvéri Zsoltot sérülés miatt néhány perc után le kellett cserélni.

A piros-kékek támadójátéka nem volt dicsérhető: a csatárok, Horváth Ferenc és Sitku Illés elvesztek a kazah védelemben, de a lendület nélkül focizó középpályások sem nyújtottak nekik sok támogatást, így a játékrész első fehérvári helyzetére a 78. percig kellett várni.

FC Fehérvár-Kajrat Almati 1-0
Székesfehérvár, 3000 néző

gólszerző: Dvéri (8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik