Élet-Stílus

Alonso óva inti riválisait

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso a Francia Nagydíj pénteki szabadedzésein elért remek eredményeivel is bizonyította, hogy a Renault komoly erőt fog képviselni hazai versenyén.

Ugyan mindkét edzésen a BMW Sauber lengyel tesztpilótája, Robert Kubica végzett az élen, a fiatal tehetség nem fog rajthoz állni a vasárnapi versenyen. Ezt figyelembe véve Alonso második helye még jobban felértékelődik, hiszen a versenyzők közül ő volt a pénteki nap legjobbja – mely bizakodásra adhat okot a Renault-nak.

“Úgy gondolom, tiszta képet kaptunk arról, hogy milyen irányba kell haladnunk a holnapi nap, mind a Michelin gumik, mind pedig az autó beállításai terén” – mondta Alonso. “Az új, C specifikációjú erőforrás mindenképpen előrelépés, és eddig minden gond nélkül fantasztikusan muzsikál, mely megnyugtató.”

“Mindig élvezem a versenyzést Magny-Cours-ban, különösen a két nagysebességű sikán miatt, ami különleges élményt biztosít a versenyzőknek. A mai nap rengeteg hazai rajongó és Renault munkatárs látogatott ki a pályára, ami lenyűgöző volt. Holnap és vasárnap még jobbak leszünk, és bízom benne, hogy hozni tudjunk majd a tőlünk elvárt eredményeket.”


Alonso óva inti riválisait 1

Alonso jól egvan autójában (AP)

Alonso csapattársa, Giancarlo Fisichella is eredményesen teljesítette a mai napot, hiszen az olasz pilóta végül Michael Schumacher előtt, az ötödik helyen végzett.

“Ismét jól kezdődött számomra a versenyhétvége, ami megnyugtató, különösen Indianapolist követően” – mondta. “Hatalmas volt az autóm túlkormányozottsága az edzés elején, így változtatnunk kellett a beállításokon, melyek meghozták a várt sikert, és az R26-os kezdett jól, egyenletesen teljesíteni.”

“Még sokat tudunk fejlődni a holnapi edzésen, de elégedett vagyok, hiszen jó ötleteink vannak arra vonatkozóan, hogy mit kell csinálnunk a versenyen. Remekül kezdtem, így elégedett vagyok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik