Élet-Stílus

Máthé és Füri is döntős az Öttusa Eb-n

Három magyar lesz a budakalászi öttusa Európa-bajnokság hagyományos női versenyének szombati döntőjében, mivel Vörös Zsuzsanna után Máthé Vivien és Füri Csilla is továbblépett a csütörtöki selejtezőből.

Máthé finálés szereplése egy pillanatig sem forgott veszélyben, a 200 méteres úszásban nyolcadik, a lövészetben 12., a vívásban pedig a ötödik volt a 19 fős B csoportban, így a 3000 méteres futásnak ötödikként vágott neki, s élcsoportbeli pozícióját meg is őrizte.

Füri az első tusa után vezetett, a lövészetben viszont utolsó lett 152 körös teljesítménnyel, ezzel pedig összetettben is a leghátsó helyre csúszott vissza. A vívás közepesen sikerült neki, ponthátrányát ugyan csökkentette, de az előrébb lépés, az első 16 közé kerülés az utolsó tusára maradt. Ezt aztán a legjobb idővel meg is oldotta, így ő is ott lesz a 32-es fináléban. Mivel azonban őt a csapatversenyre nem nevezték, egyéni indulóként rajtolt, a magyar válogatott két fővel, Vörössel és Máthével, illetve Szatmári selejtezős eredményével szerepel majd a szombati versenyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik