Élet-Stílus

Zúz a Hegyalja Fesztivál

Szerdán megkezdődött a Tisza rakamazi szakaszán, a tokaji kempingben a Hegyalja Fesztivál, amely a legnagyobb rendezvények közé tartozik a térségben.

A helyszínen a korábban levonult árvizek utolsó nyomait is eltüntették a szervezők, akik szerint a 2000-ben hasonló előzmények – ciánszennyezés, árvíz – nehezítették az előkészületeket, mégis a hazai fesztiválszcéna egyik sikersztorijává vált a Hegyalja. A rendezvény programja egyébként már teljesen összeállt, ismét világsztárok, hazai kedvencek és – főként kelet-magyarországi – amatőrök műsorát élvezheti a remélhetőleg félszázezer főt ismét meghaladó közönség.

Több száz program látható a féltucatnyi színpadon, a fesztivál külföldi fellépője között található egyebek közt a brit rocklegenda, Motörhead is.

A hazaiak közül a Tankcsapda, a Kispál és a Borz, a Quimby, a Belga, az Alvin és a Mókusok, a Hooligans mellett jelen lesz gyakorlatilag a teljes magyar élvonal, mint ahogy a feltörekvő zenekarok közül a legígéretesebbet választották ki a szervezők.

Hagyomány, hogy a zenei és más szórakoztató, kulturális és sportprogramok mellett hangsúlyosan jelen lesz a környezetvédelem a hozzá kapcsolódó társadalmi témákkal együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik