Élet-Stílus

Zidane színt vall szerda este

Nyilvánosság elé áll Zinedine Zidane, a vb-döntőben brutális szabálytalanság miatt kiállított francia játékos, aki szerda este nyilatkozik a francia televízióban.

A hivatalos futballtól a vb-döntő után – dicstelenül – visszavonult labdarúgó vasárnap óta nem nyilatkozott érthetetlen és botrányos tettéről. Arról, hogy miért fejelte durván mellkason az olasz válogatott védőjét, Marco Materazzit.

A mellesleg „Hentes” becenévre hallgató Materazi, aki Internazionale csapatát erősíti, azóta elismerte: verbálisan inzultálta Zidane-t, de csak olyan „szokásos becsmérlő” kijelentést tett, amit egy meccsen „százszor is elhangzik”.

Zidane, a 34 éves futball-idol, a hosszabbítás 110. percében jutott a kiállítás sorsára, csapata később 11-esekkel szenvedett vereséget Olaszország ellen a berlini döntőben. Azóta megy a találgatás, hogy mi is válthatta ki a játékosból ezt a brutális tettet.

Egyes szakírók arról is cikkeztek, hogy Materazzi „mocskos arab terroristá”-nak nevezte az algériai származású franciát, de volt olyan találgatás is, amely szerint hölgy rokonaira tett gyalázatos megjegyzéseket. Szerda este megismerhetjük Zidane álláspontját – a játékos este nyolc órakor színt vall a francia televízióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik