Élet-Stílus

Jön az Argo – tovább csúszhat a Vista

A világhálón már felbukkant az első kép a szoftvercég készülő hordozható zenelejátszójáról, amely a hírek szerint a projekten dolgozó egyik munkatárs jóvoltából szivárgott ki. Bill Gates eközben nem zárta ki a Vista további csúszását.

A szóban forgó képet az Engad­get tette köz­zé egy, a projek­ten dolgo­zó mun­ka­­társ se­gítségé­re hi­vat­kozva. Esze­rint az Argo egyik fej­lesz­­tő­je juttatta el az oldal­hoz a képet, amely egy puritán, letisz­tult kezelő­felületű készü­léket ábrázol. A fejlesz­tés igencsak emlékeztet az Apple iPod lejátszójára, amelynek a várakozások szerint legnagyobb ellenfele lehet, már csak a mögött álló név miatt is.

A visszafogott, hivalkodástól mentes készülék a szürke árnyalataiban díszeleg, egy gömbbel a középső részen, amelyet egy nyilat ábrázoló, valamint egy lejátszás/pause gomb egészít ki. A kijelző méreteit 3-3,5 hüvelyk közé teszik, a kép jellegénél fogva ezt pontosan megállapítani nem lehet. A technikai részletekről semmi nem szivárgott ki, így mindössze azon elemzők véleményére támaszkodhatunk akik szerint a cég által bemutatandó lejátszók némelyike játékokkal együtt érkezik majd. Ebben az esetben pedig az Xboxhoz hasonló felállást képzelnek el, vagyis az IBM által fejlesztett speciális PowerPC processzor és az ATI grafikus chipje alkotta páros végzi majd a munkát a lejátszóban – játékok hiányában természetesen feleslegessé válna egy ilyen összeállítás.

Időközben Bill Gates az afrikai vezetők számára Dél-Afrikában megtartott konferencián vett részt, ahol Bill Clinton egykori amerikai elnökkel együtt a kontinensnek nyújtott fokozott támogatásról és az így kínálkozó lehetőségekről beszélt. Megemlítette ugyanakkor, hogy mintegy 20 százaléknyi esélyt lát a Vista újabb elhalasztására, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy az operációs rendszer már januárban megjelenik. Véleménye szerint erre mindenképpen szükség lesz, ha a tesztelés során újabb akadályok jelentkeznek. “A lehető legjobb módon kell előrukkolnunk vele. Amennyiben a bétateszt során problémák merülnek fel, örömmel elhalasztom a debütálás időpontját” – jelentette ki Gates.

Érdekes módon eközben Steve Ballmer vezérigazgató a Bostonban tartott Worldwide Partner Conference alatt leszögezte, hogy nem lesz újabb csúszás, és mindenképpen időre elkészülnek majd a fejlesztéssel. Beszédében emellett gyakoribb frissítéseket ígért a vállalat főbb szoftvereihez, hozzátéve, hogy többször nem fordulhat elő ilyen hosszú szünet az egyes kiadások között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik