Élet-Stílus

Egyre többen szervezik utazásaikat az interneten

Az interneten történő szállásfoglalási és utazásszervezési piacon mintegy 30-40 százalékos részesedéssel bíró C-travel.hu portál működtetőinek becslése szerint egy év alatt a kétszeresére, 6-7 ezerre nőtt az internetes ajánlatkérések száma Magyarországon.

Erdős Ákos, a portált működtető Confhotel-Net Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: ez év júniusára a honlapjukon keresztüli utazásszervezési ajánlatkérések száma elérte a 2000-t, aminek 50-60 százalékából lesz megrendelés, s ez mintegy 150 millió forintos értéket képvisel. Az átlagos megrendelések 50 ezer forintot tesznek ki, minden hatodik megrendelő üdülési csekkel fizet.

Az ügyvezető szerint a nyugat-európai és amerikai adatok azt mutatják, hogy az interneten keresztül történő utazásszervezések adják az összes utazási megrendelés 80 százalékát, míg Magyarországon ez az arány mindössze 10-15 százalék.

A fapados légitársaságok megjelenése pozitív hatással volt az internetes utazásszervezések tekintetében. A fejlődés következő lépcsőjét jelentheti a 2008-ra kötelezően bevezetendő “e-ticket” repülőjegy, melynek köszönhetően a felhasználóknak nem kell befáradniuk az utazási irodába az utalványért, mindent interneten intézhetnek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik