Élet-Stílus

Blatter: Zidane elveszítheti a legjobbnak járó címet

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke egy interjúban utalt arra, hogy sportszerűtlensége miatt Zinedine Zidane akár a németországi világbajnokság legjobb játékosának járó címet is elveszítheti.

A vasárnapi díjátadóról hiányzó sportvezető az olasz La Repubblica című lapnak adott interjújában beszélt a francia világsztár ügyéről, amelyet a FIFA is vizsgál.

“A FIFA végrehajtó bizottságának joga és kötelessége közbelépni olyan esetekben, amikor a sportetikával ellentétes viselkedést tapasztal a pályákon” – mondta Blatter.

A svájci sportdiplomata ugyanakkor óvatosan válaszolt a Zidane-nal szembeni lehetséges büntetéseket firtató kérdésre:
“Meg kell várni a vizsgálat végeredményét. Ugyanakkor el kell mondjam, hogy nagyon fájt látnom, amit tett.”

A pályafutása utolsó meccsét játszó Zidane rövid szóváltás után mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok elleni világbajnoki döntő 110. percében, ami után a játékvezető kiállította őt.

Azt továbbra sem lehet tudni, pontosan mi váltotta ki belőle a súlyos sportszerűtlenséget, ám a nagy titok leleplezésére valószínűleg már csak szerda estig kell várni, ugyanis Zidane a tervek szerint 20 órakor a Canal Plus televíziós csatornának nyilatkozik az esetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik