Élet-Stílus

Lippi: Zidane-rajongó vagyok, de ez így bizarr volt

Az olasz edző sem tudott elmenni a vb-döntő utáni nyilatkozataikban Zinedine Zidane érthetetlen brutalitása mellett; Marcello Lippi egy karrier bizarr befejezéséről beszélt, de természetesen az aranyérem okozta mámorról is szólt.

„Én Zidane-rajongó vagyok, de a negyedik játékvezető látta, hogy mi történt. Nagyon bizarr így befejezni egy karriert, már ha tényleg ez volt az utolsó fellépése” – mondta az olaszok aranyérmes trénere, Marcello Lippi, aki néhány éve maga is edzette a Juventusban a francia játékost.

„Hogy miként érzem magam? Hát világbajnok vagyok, és korábban még sosem voltam az” – tért rá a mester arra, hogy csapata 4. vb-aranyát szerezte a futball történetében. „Minél jobban fejlődtünk a torna alatt, annál világosabbá vált, hogy megnyerhetjük, így is lett. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a németeket fantasztikus körülmények között tudtuk legyőzni az elődöntőben” – mondta az edző.

„Ez egy különleges meccs volt. Kezdve a 11-essel, aztán az egyenlítéssel, majd a folyamatos feszültséggel. Mindig bíztunk a sikerünkben, noha pontosan tudtuk, remek játékosok ellen kell harcba szállnunk. Higgadtak maradtunk, és a szurkolóink is sokat segítettek a végső diadalban” – tette hozzá.

„Tudtam, ha az első 11-est belőjük, az összeset értékesíthetjük. Bitos voltam a sikerünkben, mert sokat gyakoroltuk a büntetőrúgásokat, és a játékosokat nagyon motiválta a lehetőség.” – mondta Lippi, aki az olasz futball jelenlegi – és eddigi legnagyobb – botrányával kapcsolatban megjegyezte: „Most szeretnénk élvezni ezt a fantasztikus pillanatot, és majd meglátjuk, milyen ítélet születik a csapatokkal kapcsolatban”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik