Élet-Stílus

Hétfőtől edzésben a Kemény-legények

Tizennyolc fős kerettel vág neki hétfőtől Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szeptember eleji, belgrádi Európa-bajnokságig tartó újabb felkészülési szakasznak.

Az ezüstérmet hozó, júniusi, budapesti Világkupát követően pihenőt kaptak a játékosok, akik azonban e hónap közepétől egészen az Eb-nyitányig együttes munkával töltik a nyári heteket. Kemény Dénes a teljes, 13 fős Vk-csapatot “átmentette”, hozzájuk csatlakozik a válogatott háza táján már megfordult, fiatalabb évjáratú öt vízilabdás – a kapus Baksa László, továbbá Varga Dénes, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós.

Bár elképzelhető változás, alapvetően ezzel a 18 emberrel számol a kapitány, aki az Európa-bajnokságra utazó, 15 pólós alkotta szűkebb csapatát augusztus közepén nevezi meg.

A gárda hétfőtől a Margitszigeten napi két edzéssel gyakorol, majd az úszó Európa-bajnokság nyitónapján, július 26-án barátságos mérkőzést vív a horvátokkal, két napra rá pedig a németekkel.

Augusztus első két napján, Békéscsabán két ízben is a román válogatott lesz az ellenfél, majd a hónap első hétvégéjén a szlovákiai Novakyban, Nyitranovákiban ötcsapatos tornán vesz részt a Kemény-legénység Hollandia, Szlovénia, Románia és Szlovákia társaságában.

Egyhetes tréninget követően 15-én Szombathely az újabb állomás, ahol megint a horvátok várnak Kásás Tamásékra, majd 17. és 19. között rendezik meg a hagyományos Unicum Kupát, a hagyományos színhelyen, vagyis a Margitszigeten, ahol az idén a holland, a szlovák és az orosz válogatottal küzd meg a magyar csapat.

Utána már nincs több meccs, pontosabban legközelebb már a szeptember 1. és 10. között zajló szerbiai Európa-bajnokságon száll vízbe a válogatott, amelynek a görögök, a horvátok, a németek, az olaszok és a szlovénok legjobbjai lesznek a csoportriválisai Belgrádban.

A szóba jöhető, 2004-es ötkarikás aranyérmesek közül – a Vk-hoz hasonlóan – ezúttal sincs ott Kemény Dénes bő Eb-keretében a kapus Gergely István, továbbá három védő, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila.

A 18-as névsor: Baksa László, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán – kapusok Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes – mezőnyjátékosok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik