Élet-Stílus

FIFA: nem kellett videóbíró Zidane kiállításánál

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség jelezte, hogy a játékvezetők nem használták a videóvisszajátszást a döntőben, amikor Horacio Elizondo leküldte a pályáról a franciák csapatkapitányát.

A gall válogatott középpályását azután állította ki az argentin sípmester, hogy Zinedine Zidane a hosszabbításban egy szóváltást követően mellkason fejelte Marco Materazzit. Elizondo és az asszisztensei lemaradtak az incidensről, de a negyedik bíró, a spanyol Luis Medina Cantalejo közbeavatkozott és tájékoztatta kollegáját.

A franciák csalódott trénere Raymond Domenech azt állította a mérkőzést követően, hogy a videóbírót „hívták” segítségül a döntés meghozatalakor, ami a FIFA szabályaival ellentétes. A szervezet azonban hétfőn cáfolta ezeket a vádakat.

“A negyedik bíró a saját szemével látta a történteket, és ezt jelezte is Elizondónak.” – mondta Andreas Herren a FIFA szóvivője. A szövetség elismerte, hogy az ötödik bíró egy képernyő előtt nézi végig a meccset, de neki nincsen joga megszakítani a mérkőzést, a negyedik játékvezető pedig nem nézheti meg a visszajátszásokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik