Élet-Stílus

Félmilliónyi olasz tombolt Berlinben

Mintegy félmillió olasz szurkoló tombolt a döntő helyszínén, Berlinben a labdarúgó-válogatott negyedik világbajnoki győzelmekor.

Az azúrkékbe öltözött fanatikusok csak jó félórával a mérkőzés után kezdték elhagyni a stadiont, majd a belváros felé vették az irányt. Akik autóval távoztak, folyamatosan tülköltek, akik pedig a tömegközlekedést választották, végig énekelték és ugrálták az utat. A legnépszerűbb dalnak a Siamo campioni del mondo – Világbajnokok vagyunk bizonyult.

Az 500 ezer olasz szurkoló – melynek jelentős része a tengerentúlról érkezett – nem tudta együtt ünnepelni a Squadra Azzurra diadalát. Ennek többek között az volt az oka, hogy a Brandenburgi kapunál található Fan Festet, ahol elfértek volna ennyien, pár órával a döntő után bezárták, így a drukkerek különféle szórakozóhelyeket kerestek fel.

Talján mámor Berlin belvárosában

Nem volt ritka kép Berlinben, amint asztalokon táncolva zászlójukat lengették az örömmámorban úszó szurkolók, volt, aki a közlekedési lámpára mászott fel, hogy kitűzhesse a nemzeti lobogót.

Az ünneplés nem csapott át rendbontásba. A tifosók kizárólag Zinedine Zidane-t, a francia gárda hosszabbításban kiállított csapatkapitányát szidták, amiért szándékosan mellkason fejelte a másik gólszerzőt, Marco Materazzit.


Félmilliónyi olasz tombolt Berlinben 1

Könnyek a franciáktól – Thuram (AFP)

Méltóságos francia kesergés

A franciák méltósággal viselték a vereséget, többen kisírt szemekkel rótták a belvárosi utcákat, egyesek pedig egy félmosolyt is megengedtek maguknak, amikor elhaladt mellettük egy ünneplő olasz társaság.

A németek is kivették a részüket az éjszakai mulatozásból, úton-útfélen gratuláltak elődöntőbeli legyőzőiknek a világbajnoki címhez.
Berlin utcái még akkor sem csendesedtek el teljesen, amikor kivilágosodott, az olaszok hajnali 5 órakor is énekeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik