Élet-Stílus

Rooney-t, Cufrét és Maxit is eltiltották

Négy meccsre eltiltotta a FIFA a németek elleni negyeddöntő után történtekért Leandro Damian Cufrét. Rooney és Maxi Rodriguez sem szerepelhet válogatottja következő meccsén, Torsten Frings büntetését ezzel szemben felfüggesztették.

Az argentin szélső a németek elleni tizenegyesrúgásokkal eldöntött mérkőzést követően Per Mertesackerre támadt, és az utólag kielemzett felvételek tanulsága szerint jókorát rúgott a védőbe. Cufrénak a már lefújás után adott piros lapot Lubos Michel. A játékosnak a négy meccses eltiltás mellett 10 ezer svájci frank büntetést is ki kell fizetnie.

Cufre honfitársa – a Mexikónak a torna egyik leglátványosabb gólját szerző – Maxi Rodriguez két meccsen nem léphet pályára és 5000 ezer frankos büntetést kapott. A középpályás ugyanazon a negyeddöntőben Bastian Schweinsteigert ütötte meg.

A tumultus során az egyik német, nevezetesen Torsten Frings is elveszítette a fejét. Ő a FIFA döntésének értelmében nem játszhatott az elődöntőben, de a szombat esti bronzmeccsen már ismét ott volt a kezdőben, miután a szervezet felfüggesztette a döntését.

Az angolok csatárját, Wayne Rooney-t a FIFA fegyelmi bizottsága szintén két meccsre tiltotte el. A fiatal támadó a portugálok ellen csúnyán megtaposta Ricardo Carvalhót, amiért azonnal piros lapot kapott. A televíziós felvételekből nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy Rooney szándékosan lépett e bele ellenfelébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik