Élet-Stílus

Pelé: Rooneynak le kell higgadnia

A britek buldózerének, Wayne Rooneynak le kell higgadnia - adott tanácsot a XX. század labdarúgásának leghíresebb csillaga a BBC-n keresztül a csalódást keltő fiatal csatárnak; Pelé „szuper meccset” vár a francia-olasz vb-döntőtől.

„Az volna a tanácsom Wayne-nek, hogy legyen türelmesebb, és higgadtabb. Akkor az ellenfelet a pályán tudná legyőzni, nem pedig azzal, hogy elveszti a vérmérsékletét” – mondta a „fekete gyámántként” is emlegetett legendás brazil játékos.

„A fiúnak türelemmel kell viselnie azt, amit a legnagyobbak, így Bobby Charlton, Maradona vagy én is megtettünk, hogy állandóan ragadnak rá a védők, és ezt azért teszik, hogy kihozzák a sodrából. Enélkül nem lehet sikeres. El kell fogadnia ezt.” – fogalmazott a BBC-nek adott exkluzív nyilatkozatában a háromszoros világbajnok.

Pelé az angol kollégák kissé érthető vb-t bíráló megjegyzéseire és kérdéseire védelmébe vette a németországi tornát. Szerinte ugyanis egy „csomó remek mérkőzést láthattunk. Egyáltalán nem vagyok csalódott, ez egy jó világverseny volt.”


Pelé: Rooneynak le kell higgadnia 1

Rooneyra ráfér a jótanács (BBC)

„Persze, a legizgalmasabb fokmérője egy vb-nek mindig is a döntő volt. Nos, e tekintetben pedig maximálisan optimista vagyok: egy szuper játékot várhatunk a franciáktól és az olaszoktól”–mondta Pelé, aki hazája csapatának korai búcsújáról nem nyilatkozott, és bírálatként mindössze annyit ismert el, hogy a nyolcaddöntők során akadt néhány olyan mérkőzés, ami neki sem tetszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik