Élet-Stílus

Berlinben franciák, szurkolóik még sehol

A francia labdarúgó-válogatott 13 óra után megérkezett a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjének otthont adó Berlinbe, a szurkolók viszont egyelőre nem árasztották el a német fővárost.












Berlinben franciák, szurkolóik még sehol 1



Berlinben franciák, szurkolóik még sehol 2
Egyelõre még odahaza mulatnak a drukkerek (AP)
Berlinben franciák, szurkolóik még sehol 3

Raymond Domenech szakvezető utolsó tréningjét 18 órakor vezényli, amelynek első negyedórája lesz nyilvános, hogy aztán nyugodtan gyakoroltassa a rivális elleni taktikát.

Az olasz csapat nem kapkodja el az utazást, Marcello Lippi szövetségi kapitány utolsó edzését is a duisburgi bázison tartotta szombat délelőtt, és a Squadra Azzurra csak késő délután, 18 óra körül érkezik meg Berlinbe.

Hogy a finalisták csak szombaton teszik át székhelyüket a fővárosba, nem meglepő, de hogy szurkolóik még csak elenyésző számban képviseltetik magukat, az annál inkább. Már csak azért is, mert legalább 500-500 ezer drukker érkezésére számítanak. Ennek ellenére sem péntek este, sem szombat délelőtt nem lehetett látni nagyobb csoportokba verődött olaszokat vagy franciákat, csupán elvétve öt-hat fős társaságokban rótták Berlin utcáit halkan, szemlélődve.

Mindazonáltal afelől semmi kétség sem lehet, hogy vasárnap éjszaka többszázezres tömeg fog ünnepelni. A kérdés csak az, olasz bor vagy francia pezsgő áztatja-e majd Berlin utcáit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik