Élet-Stílus

Ronaldo: nem volt tisztességes a bíró

Ronaldo: nem volt tisztességes a bíró 1

Barthez bakija (AP)



Ronaldo: nem volt tisztességes a bíró 2

A franciák örülnek (AP)

Nyilatkozatok:
Raymond Domenech, francia szövetségi kapitány: “Játékosaim bebizonyították, hogy tudnak okosan és türelmesen játszani. Egy pillanatig sem lankadt a figyelmük, s a védekezésük egyszerűen tökéletes volt. Az ilyen produkció láttán csak örülni tud az ember. Most a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat vasárnapig, mert ugyan korábban azt mondtam, a cél a fináléba jutás, csakhogy ezek után már nem csak játszani, hanem győzni is akarunk Berlinben az olaszok ellen.”

Luis Felipe Scolari, portugál szövetségi kapitány: “Nem hiszem, hogy jobbak lettek volna a franciák, de el kell fogadnunk a vereséget. Nem akarok a játékvezetővel foglalkozni, Larrionda nagyon jó bíró, és tudja, mit akar. Kiegyenlített küzdelem volt, amelyet egy büntető döntött el, megtörténik az ilyesmi. Tudomásul kell venni, hogy kis ország vagyunk a futball térképén, s egy ekkora nemzetnek nagyon nehéz világbajnoki döntőbe jutnia. A 11-es jogos volt, ugyanakkor nekünk is járt volna egy, Cristiano Ronaldo lökéséért.”

Zinedine Zidane, a francia válogatott csapatkapitánya, a győztes gól szerzője: “Mindig nagy a nyomás egy büntető előtt, de ez végső soron pozitívan hat rám. Csupán arra gondoltam, mielőtt elrúgtam a labdát, hogy ha bemegy és hátul nem hibázunk később, ott leszünk a világbajnoki döntőben. Csodálatos érzés volt 1998-ban felemelni a kupát, most is át szeretnénk ezt élni, s úgy vélem, rendelkezünk azzal a tudással, amely hozzásegíthet minket az újabb sikerhez.”

Lilian Thuram, a francia válogatott védője: “Ez a második vb-döntőm lesz, egyszerűen felfoghatatlan. Különösen úgy, hogy 2004-es Eb után lemondtam a válogatottságot, így sokáig eszembe sem jutott, hogy itt lehetek majd.”

Thierry Henry, a francia válogatott csatára: “A gólunk után szenzációsan dolgoztunk hátul, úgy védekeztünk, mint az oroszlánok. A büntetőt megelőző szituációnál egyértelműen megvolt a kontaktus, elhúztam Ricardo Carvalho mellett a labdát, ő pedig megrúgott. Nem reklamáltam a 11-esért, de a játékvezető megítélte.”


Ronaldo: nem volt tisztességes a bíró 2

A portugálok pedig bosszankodnak (AP)

Patrick Vieira, a francia válogatott középpályása: “Csodálatos védőjátékot láthattak tőlünk a nézők. Amikor Thuram így játszik, egyszerűen elpusztíthatatlannak érzem a csapatot. Nagyon akarjuk a végső győzelmet, és biztos vagyok benne, hogy meg is szerezzük.”

Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott támadója: “Aki ért a futballhoz, láthatta, hogy a játékvezető nem volt tisztességes. Úgy gondolom, jobbak voltunk a franciáknál, csak egyszerűen nem tudtunk a kapuba találni. A nézők folyamatos fütyülése egyáltalán nem zavart, nekem az a dolgom, hogy futballozzak, és segítsek a csapatnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik