Élet-Stílus

Szerencsét hoznak a pápák az olaszoknak

Szerencsét hozott az azzurriknak a pápák személye: az olasz csapat a labdarúgó vb-k elődöntőiben két ízben is diadalt aratott annak az országnak a csapata fölött, amely az éppen a Szent Péter trónusán ülő egyházfőt adta.

Az érdekes összefüggésre a torinói La Stampa hívta fel a figyelmet szerdai számában, azt követően, hogy Itália kedden este 2:0-ra legyőzte Németországot – amelyből Joseph Ratzinger, a XVI. Benedek néven uralkodó jelenlegi pápa származik.

1982-ben, a spanyolországi vb-n az olaszok a lengyel csapat fölött arattak diadalt az elődöntőben, majd megszerezték a világbajnoki címet is. Akkor a lengyel Karol Wojtyla – II. János Pál – volt a katolikus egyházfő.

“A pápa szerencsét hoz” – írta keretes jegyzetében reménykedve a La Stampa. Az olaszok a vasárnapi vb-döntőn a szerda esti francia-portugál mérkőzés győztesével vívnak meg a világbajnokot megillető Rimet-kupáért.

Vatikáni források szerint a pápa a vb kezdete óta beszámoltatja munkatársait a mérkőzések eredményeiről, de a bennfentesek szerint egyetlen összecsapást sem nézett meg a televízióban – sem Németország, sem Itália csapatának találkozóit, bár az előbbi ország szülötte, az utóbbiban pedig már 25 éve él.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik