Élet-Stílus

Mámoros olasz autós felvonulás – kisebb rendbontással

Kisebb rendbontások történtek Németország-szerte, miután a hazai válogatott kedden hosszabbítás után 2-0-ra kikapott Olaszországtól a világbajnokság elődöntőjében.

Miközben a diadalittas vendégek autós felvonulással ünnepelték a fináléba kerülést, a mérkőzésnek otthont adó Dortmundban 40 német szurkolót vettek őrizetbe. A helyi rendőrség szóvivője szerint szórványosan előfordult, hogy dühöngő drukkereket kellett megfékezni, de komolyabb atrocitás nem történt.

Stuttgartban – ahol egy rendőrt sörösüveggel dobtak fejbe – 13-an kerültek rács mögé, míg Mainzban könnygázzal és gumibotokkal kellett szétoszlatni az egymásra acsarkodó német és olasz tábort.

Berlinben gyorsan és csaknem zökkenőmentesen kiürült a szurkolói sétány (Fanmeile), amelyen több mint egymillió ember izgulta végig a hosszabbításos krimit.

A szombati bronzmeccsen Franciaországgal vagy Portugáliával találkozó házigazdák híveinek pozitív hozzáállását jelzi, hogy országszerte új jelszó van terjedőben: “Stuttgart szebb, mint Berlin”. A harmadik helyért ugyanis a sváb metropoliszban lép pályára a Nationalelf, míg a vasárnapi finálénak a főváros ad otthont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik