Élet-Stílus

Morricone vezényli a Győri Filharmonikusokat

Ennio Morricone vezényli a júliusban Londonban vendégszereplő Győri Filharmonikus Zenekart: a győri együttes a zeneszerző-karnagy filmzenéivel lép a brit főváros közönsége elé – mondta Baross Gábor, az együttes igazgatója.

A zenekar vezetője elmondta: a Volt egyszer egy vadnyugat, a Profi, a Sorstalanság és számos más film zeneszerzőjének kompozícióit két előadásban szólaltatják meg olasz szólistákkal: Susanna Rigacci énekművésszel és Gilda Butta zongoraművésszel. A koncerteken egy londoni énekkar is közreműködik. A két Golden Globe-díjjal kitüntetett mester a hónap közepén érkezik Győrbe, és 16-án, illetve 17-én próbál a győri együttessel – tette hozzá Baross Gábor.

Az évad történéseit összegezve Baross Gábor kitért a milánói vendégszereplésre, ahol 1600 fős közönség előtt játszották egyebek között Liszt és Brahms műveit. A sikert jelzi, hogy ismét meghívást kaptak, amelynek jövő januárban tesznek eleget – mondta. Az évadzáró társulati ülésen – nyugdíjba vonulása alkalmából – Mészáros Sándor oboaművész az örökös tag elismerő címet kapta meg. A évad művésze sikerdíjat Vassné Nagy Zsuzsa koncertmester nyerte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik