Élet-Stílus

Rooney megfenyegette Ronaldót

Egy brit bulvárlap értesülései szerint a mérkőzésen kiállított Wayne Rooney megfenyegette manchesteri csapattársát, Cristiano Ronaldót az Anglia-Portugália világbajnoki negyeddöntő után.

“Jól fejbe vágom és kettéhasítom, ha legközelebb összefutunk” – üzent a portugál szélsőnek a szigetországiak 20 esztendős csatára. Amikor erre a találkozásra sor kerül, könnyen lehet, hogy Ronaldo már nem a Manchester United színeiben futballozik, hiszen alaposan felbosszantotta a klub vezetőit és szurkolóit. A németországi torna alatt egyébként már többször is hangoztatta, hogy a Real Madridhoz igazol, ha Juan Miguel Villar Mir lesz a királyi gárda elnöke. A spanyol klubnál vasárnap tartották az elnökválasztást, de még nincs hivatalos végeredmény.

Az angol-portugál negyeddöntőn nemcsak az MU, hanem egész Anglia ellenszenvét kivívta a luzitánok 21 éves középpályása. Miután a játékvezető lefújta Rooney megmozdulását – egy kavarodás közben sokak szerint szándékosan, mások szerint viszont véletlenül Ricardo Carvalho ágyékába taposott -, a portugál középpályás 40 métert sprintelt, hogy a bírónál a sérelem megtorlását kérje. Az argentin Horacio Elizondo kisvártatva felmutatta az angol csatárnak a piros lapot, de nem volt teljesen egyértelmű, hogy a taposásért vagy az időközben odaérkezett Ronaldo meglökéséért járt a kiállítás.

Néhány pillanattal később a tv képernyőjén azt lehetett látni, hogy a portugál futballista a saját kispadja felé kacsint, miközben Rooney elhagyja a pályát. A Ronaldo-ellenes hangulat akkor érkezett a tetőpontjához, amikor a portugál szélső a gólnélküli rendes játékidő és hosszabbítás után a büntetőpárbaj ötödik körében a hálóba talált, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát.

Portugália szerdán Franciaországgal találkozik az elődöntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik