Élet-Stílus

Maradonát nem nyűgözték le a németek

Diego Maradona, az argentin labdarúgás legendás alakja egy interjúban lekicsinylően beszélt hazája válogatottját a világbajnokság negyeddöntőjében búcsúztató német együttesről.

“Eddig semmi extrát nem mutattak a németek, szerintem maguk sem tudják, hogy jutottak el idáig. Egyet ugyanakkor el kell ismernem, a házigazdák fizikálisan és mentálisan nagyon erősek” – nyilatkozta az 1986-ban világbajnok szupersztár.

Maradona elmondta, Argentína kiesése után egyértelműen az olasz csapatnak szurkol: “Nagyon tetszett már az is, ahogy Ghána ellen játszottak, szorítok értük. Azt hiszem, ha meg tudja szerezni a vezetést az olasz csapat, a németeknek nagyon nehéz dolguk lesz, ugyanis Marcello Lippi együttese tízszer jobban védekezik, mint Argentína.”

Maradona egy kérdésre elmondta, szerinte az olasz futballbotrány csak még jobban összekovácsolta a squadra azzurra tagjait: “Emlékszem az 1982-es vb-re, amit hasonló problémák előztek meg az olaszoknál és a viharok akkor is nagyon feltüzelték az együttest. Amennyiben a mieink kerültek volna szembe velük most az elődöntőbe, pont ettől tartanék a legjobban.”

Az olasz-német elődöntőre kedden 21 órától kerül sor Dortmundban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik