Élet-Stílus

Maradona mint új argentin kapitány?

Diego Maradona nem zárta ki annak lehetőségét, hogy elvállalja az argentin válogatott szövetségi kapitányi posztját – jelentette a BBC.

„Nem fogok elfutni a feladattól, de nem is fogom keresni a lehetőségét a jelöltségemnek” – mondta Argentína legendás futballistája, a világbajnok Diego Maradona arra kérdésre, hogy elvállalná-e a lemondott szövetségi kapitány, Jose Pekerman tisztségét.

Csapata legtöbb mérkőzését a helyszínen megtekintő, azokon rendre igazi fanatikusként szurkoló Maradona nyilatkozatát a brit hírügynökség egy argentin kábel televíziós csatorna, a TyC Sporttól vette át. Ott az „Isteni Diego” arról is beszélt, hogy nincsenek illúziói, így „az is előfordulhat, hogy soha nem leszek edző a nemzeti csapatnál” – fogalmazott.

Azt azonban egyértelművé tette: egyszer mindenképpen szeretné dirigálni a gauchok csapatát. A németek ellenni negyeddöntőben 11-esekkel alulmaradt argentin válogatott mestere, Jose Pekerman azonnali lemondása után erre akár már hamarosan is lehetőség adódhat.

Maradonát arról is faggatták, hogy miként vélekedett csapata kieséséről. Az egykori príma középpályás azt felelte, hogy azért rendkívül csalódott, mert szerinte Argentínának simán le kellett volna győznie a házigazdát, akik nem voltak jobb csapat, mint a korábban magabiztosan elintézett Elefántcsontpart és Szerbia és Montenegro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik