Élet-Stílus

Németország az orosz rulett királya

Berlinben a Németország-Argentína labdarúgó világbajnoki negyeddöntőt követően, amelyet Jürgen Klinsmann csapata 11-esekkel nyert meg, kitört az őrület - sajtóvisszhangok.

Ezúttal persze jó értelemben szabadult el a pokol nemcsak a német fővárosban, hanem az egész országban, ahol pénteken délután öt és este háromnegyed nyolc között megállt az élet. Órákkal a mérkőzés után is tartott még a dáridó.

A szombat reggel megjelenő német újságok egyenesen az orosz rulett királyának nevezik a német labdarúgó-válogatottat, utalva arra, hogy a péntekihez hasonló kiélezett szituációkban világbajnokságon soha nem hibázott. A helyi biztonsági szolgálat is alaposan kivette a részét az ünneplésből, legalábbis erre utal, hogy az egyébként erősen őrzött sajtóközpontba besurranó tolvajok több újságíró személyi számítógépét is ellopták, a teljes “menetfelszereléssel” együtt. Így azután hajnali egy órakor hiába kezdték átvizsgálni a sajtósátorban még dolgozók táskáit, az ellopott gépek már nem kerültek elő.

Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány három hét alatt nemzeti hős lett hazájában, pedig korábban – éppen az említett firenzei vereséget követően – még az sem volt biztos, hogy folytathatja-e munkáját a válogatott élén. Az akkor mindenkivel – köztük a szervezőbizottság elnökével, Franz Beckenbauerrel is – rossz viszonyban lévő Klinsmann a felmérések szerint mostanra a legnépszerűbb németté emelkedett hazájában.

A németek kedd este 21 órakor az olasz válogatottal mérkőznek. Labdarúgó-világbajnokságon 1982 óta nem játszott egymással a két együttes, elérkezett a reváns ideje. Ugyanakkor az olaszok azt hangoztatják, hogy 1990-ben a hazájukban rendezett vb-t a németek nyerték, a kölcsön pedig most visszajár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik