Élet-Stílus

Csúszik az ítélethirdetés az olasz fociperben

A bíróság július 10-én hozza nyilvánosságra első fokú döntését az olasz labdarúgás legnagyobb bundabotrányában, hiszen a hétvégén - akármit is játszik a csapat az elődöntőben - szerepelnie kell.

Ezt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) jelentette be, minden bizonnyal azért, hogy a válogatott teljesítményét ne befolyásolja a határozat, hiszen az együttes az elődöntő után – a jövő szombati bronzmeccsen vagy a vasárnapi fináléban mindenképpen szerepelni fog.

“A bírósági meghallgatások terveink szerint 7-én vagy 8-án befejeződnek, majd a bíróság 9-én visszavonul meghozni a döntést, amelyet 10-én hirdet ki” – mondta a FIGC szóvivője.

A FIGC által a Juventus, az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina ellen indított perben 26 klubvezetőt, játékvezetőt és asszisztenst vádoltak meg, köztük Franco Carrarót, a FIGC lemondott elnökét. Francesco Saverio Borrelli, a FIGC megbízásából a bundabotrányt kivizsgáló ügyész a nyomozás lezárta után 180 oldalas jelentést nyújtott át a bíróságnak. Borrelli összesen 62 személyt hallgatott ki, volt köztük több klubelnök, játékvezető, menedzser és válogatott futballista.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik