Élet-Stílus

Vébélázban ég Berlin

Vibráló hangulat jellemzi a péntek délutáni, Németország-Argentína világbajnoki negyeddöntőt megelőző órákat Berlinben.

A németek figyelme megoszlik

Jan Ullrichot, a németek reménységét csapata, a T-Mobile nem indítja a világ legjelentősebb kerékpáros körversenyén, a 93. Tour de France-on, mert doppingvétség gyanújába keveredett.

A németek többsége szerint a győzelem esélyével lép pályára Németország is Argentína ellen, és sajnálják, hogy az idei világbajnokság két legszebben futballozó csapata már a negyeddöntőben összekerült.

A politikai élet megkérdezett prominens személyiségei általában 2-1-es német győzelemre tippelnek, így például Franz Müntefering alkancellár, vagy Wolfgang Schäuble, a sportért is felelős belügyminiszter. “Németország 2-1-re nyer, mert a védelem mérkőzésről mérkőzésre javult, a támadók világklasszist képviselnek, a hangulat a csapaton és az országon belül szintén győzelmi” – nyilatkozta Schäuble.

Egy esetleges győzelemmel német válogatott tizedik alkalommal kerülne be az elődöntőbe. Milliók fognak szorítani az együttesért a kivetítők és a képernyők előtt, a győztes az elődöntőben az olasz-ukrán párharc nyertesével találkozik majd.

Egyes bulvárlapok szintén megelőlegezik a győzelmet a németeknek. A Berliner Kurier pénteken síró Maradonát ábrázoló címlappal jelent meg, a felirat pedig az Evita musical híres dalát idézte meg: Ne sírj Argentína, ma hazaküldünk benneteket a pampákra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik