Élet-Stílus

Rekordokat döntögetnek a brazilok

Ronaldo történelmi gólt szerzett a Ghána elleni nyolcaddöntőben: Gerd Müllert megelőzve a brazil lett minden idők legeredményesebb világbajnoki góllövője. Más rekordok is megdőltek az afrikai rivális ellen.

A brazil labdarúgó-válogatott támadója már az 5. percben betalált Ghánának és így összesítésben már 15 találatnál jár. A selecao második Adriano által szerzett gólja volt a brazil válogatott 200. találata a világbajnokságok történetében. A századikat a legendás Pelé szerezte az 1970-es döntőben az olaszok ellen.

A csapatkapitány a dortmundi mérkőzésen szárnyalta túl Dunga és Taffarel közös rekordját. Cafúnak most már eggyel több világbajnoki mérkőzése van mint a két említett sztárnak. Ráadásul ha Parreira csapata egészen a döntőig menetel, Cafú 22-vel zárhatja a tornát. Ám még így is hárommal le lesz maradva az egykori magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus mögött, aki 1982 és 1998 között 25 alkalommal játszott vb-meccsen.

Ghána ellen a brazilok csapatkapitánya 16. győzelmét aratta a világversenyen, és ezzel abszolút rekorder a veterán védő: Matthäus és Wolfgang Overath 15-15 vezette idáig ezt a rangsort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik