Élet-Stílus

Menetel tovább a házigazda?

A mutatott forma alapján a világbajnokság két legerősebb válogatottja csap össze péntek délután. A német-argentin párharc kimenetele megjósolhatatlan, és az esti olasz-ukrán találkozó is kétesélyes, hiszen Lippi csapata nem készülhetett nyugodt körülmények között.

Németország-Argentína 17 óra

A házigazda együttes széles mellénnyel fog Berlinben pályára lépni, hiszen az eddigi mérkőzéseiken, talán csak a lengyelt leszámítva meggyőző játékkal verték riválisaikat. „Nagyon tisztelem Pekerman tudását, és az argentin futballt. Sok mérkőzést játszottam ellenük, de holnap a negyeddöntőben nem fogok udvariaskodni velük. Nem fogjuk vissza magunkat, ugyan azzal a tervvel készülünk, mint mások ellen: támadni és gólokat lőni akarunk.” – mondta a német edző.

Jürgen Klinsmann szerint az argentin csapat verhető. Az elmúlt másfél évben Németország kétszer csapott össze Sorniáékkal, s mindkét meccs döntetlenre végződött. “Kétszer jártunk a győzelem közelében, most eljutottunk oda, hogy megtegyük a következő lépést, s megverjük Argentínát”.

Ballack még a nyolcaddöntőben kisebb sérülést szenvedett, de mostanra százszázalékos, és Klinsmann a legjobbjaira számíthat.

A másik oldal sem ijedős, Tevez figyelmezette Klinsmannékat, hogy a vébé eddigi legnehezebb meccse vár rájuk. „Ahhoz, hogy legyőzzenek bennünket, a német csapatnak az eddig mutatott teljesítményét is felül kell múlnia” – mondta Tevez, aki valószínűleg csak a kispadon kezd pénteken is.

Pekermannak csak a kisebb sérüléssel bajlódó Cufrét kell pótolnia, amúgy a legjobbjaira számíthat. Elől feltehetően Crespo és Saviola kap lehetőséget a trénertől, Tevez és Messi ezúttal is a cserék között kezd. Az argentin támadóknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a torna előtt sokat kritizált német védelem eddig mindössze két gólt kapott – azt is még a nyitómeccsen. A német támadóalakzat is brillírozik: Klose, Podolski és Ballack eddig többször tüzelt mint az egész argentin csapat.

Olaszország-Ukrajna 21 óra

Andrij Sevcsenko hét év után elhagyja Olaszországot, melynek válogatottját búcsúzóul kiejtené a németországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. Az ukrán-olasz párharc pénteken 21 órakor kezdődik Hamburgban.


Menetel tovább a házigazda? 1

Totti a kezdõben (AP)

“Olaszország tele van klasszisokkal, közülük többen eddig a klubtársaim voltak. Hét csodálatos esztendőt töltöttem Milánóban, sokkal tartozom az országnak, de most velük találkozunk, s Ukrajna története legfontosabb összecsapására készül” – mondta az aranylabdás csatár, aki még a vb előtt az AC Milantól az angol Chelsea-hez szerződött.

Sevcsenko szerint a rivális az esélyesebb a találkozón, ugyanakkor megjegyezte, társaival ennek kifejezetten örülnek, hiszen így nincs rajtuk akkora nyomás, senki nem várja tőlük a győzelmet, ellenben az olaszoknál éppen ez okozhat problémát.

Blohin kapitány nem számíthat a két hétre kidőlt Andrij Voroninra, de a hírek szerint ennek ellenére három offenzív játékost is pályára küld. A Bayer Leverkusen támadója helyett Sevcsenkót elől a rendkívülien tehetségesnek tartott Artem Milewski segítheti, akit a hírek szerint az FC Porto szeretne leigazolni.

Lippi nem a legerősebb összeállításban lép pályára, hiszen eltiltás miatt csak a cserepadról szurkolhat Materazzi, és Nesta sem épült még fel a combsérüléséből. A vébé után távozó mester azonban a kezdők közé jelöli Francesco Tottit, aki hétfőn az ausztrálok ellen hidegvérét megőrizve továbblőtte az azzurikat.

A Vidukáék elleni mérkőzéshez képest sokat kell javulnia az olasz válogatottnak. Emberhátrányban játszottak az 50. perctől fogva, de ez sem mentség arra, hogy egészen halovány teljesítményt nyújtottak a hősiesen, de korlátolt eszközökkel küzdő ausztrálokat. Kérdés mennyire tudják elvonatkoztatni a játékosok a hazai eseményektől. A héten ugyanis egykori társuk Pessotto kiugrott a Juventus székházának ablakán. Az egykori válogatott állapota a friss hírek szerint kritikus.

Csütörtökön pedig a római Olimpia stadionban elkezdődött az Olasz Labdarúgó Szövetség sportbírósága előtt az olasz foci legnagyobb botrányának a tárgyalása. A huszonhármas világbajnoki keretnek több mint a fele az érintett klubokban játszik, de közülük senki sem érintett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik