Élet-Stílus

Dől a pénz az ukránoknál

A németországi világbajnokságon negyeddöntős ukrán válogatott labdarúgói az eredeti ígéretekhez képest magasabb prémiumot kapnak.


Dől a pénz az ukránoknál 1

Lesz pénzük ingre, gatyára (AP)

Az eddigi eredményekért fejenként 400 ezer euróval gazdagodnak a kulcsjátékosok – jelentette be Hrihorij Szurkisz, az ukrán szövetség elnöke.

A H jelű kvartett második helyén végzett csapatnak a csoportból való továbbjutásért eredetileg 1,99 millió euró járt volna, ám Szurkisz – aki nemcsak a futballszervezet első embere, hanem az ukrán labdarúgás legnagyobb befektetője is egyben – ezt az összeget 2,39 millióra emelte.

Sevcsenkóék gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban jutottak túl a svájci nemzeti csapaton a nyolcaddöntőben, ezért az eredeti jutalmat további fél millióval megfejelve 3,98 millió eurót kap a válogatott. Ezen belül a legjobbak kereken 400 ezer euróval gazdagodnak. Az elődöntőért 8 millió dollár jár.


“Aki jól dolgozik, az jól keres” – kommentálta a bejelentést Oleg Blohin szövetségi kapitány. – “Vagy azt hitték, hogy a játékosok egy köszönöm szépenért futballoznak? Ám természetesen elsősorban a hazáért játszanak, nem a pénzért.”
Az Olaszország-Ukrajna negyeddöntő péntek este 9 órakor kezdődik Hamburgban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik