Élet-Stílus

Domenech: folytatódik a kaland

A németországi labdarúgó-világbajnokság korábbi szakaszában csapatukkal szemben enyhén szólva is kritikus francia újságírók és szurkolók a keddi, Spanyolország elleni, sikerrel megvívott nyolcaddöntő után már arról beszélnek, hogy a válogatott számára az 1998-as diadal megismétlése sem lehetetlen.

A 3-1-es győzelmet követően ezrek lepték el Párizs belvárosát, a Le Parisien című lap pedig egész oldalas fényképet közölt címlapján Franck Riberyről és Zinedine Zidane-ról, amint az egyik gólt ünneplik. “Ezúttal tényleg a Kékeket (Les Bleus) láttuk” – hirdette az újság.

“Megmutattuk igazi arcunkat”

“Mindannyian nagyon boldogok vagyunk ezzel a győzelemmel, amellyel egy lépéssel közelebb kerültük nagy célunkhoz, a július 9-ei döntőhöz” – mondta a mérkőzés után Raymond Domenech, a franciák szövetségi kapitánya, aki elsősorban a gárda első gólját szerző Ribery, valamint a harmadik találatot elérő, a vb után búcsúzó Zidane teljesítményét emelte ki, utóbbival kapcsolatban megjegyezve: “Megmutatta, hogy fel tud még gyorsulni”.

“A kaland folytatódik. Elégedettek vagyunk, hogy ebből a körből is továbbléptünk. A csoportszakaszban még nem az igazi arcunkat mutattuk, most már jobban megy a játék” – mondta a csapatkapitány Zidane.

Még Jacques Chirac államfő is gratulált a csapatnak, amely a szombati negyeddöntőben – az 1998-as döntő “visszavágóján” – a címvédő brazilokkal találkozik.


Domenech: folytatódik a kaland 1

Megismételnék a 98-as sikert (AP)

Nincs revansvágy

Nem az elveszített 1998-as vb-döntő miatti visszavágás reménye fűti a brazilokat a franciák elleni szombati világbajnoki negyeddöntőben – jelentette ki Carlos Alberto Parreira, a dél-amerikai ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya.

“A mostani mérkőzésnek semmi köze a nyolc évvel ezelőttihez. Nincs revansvágy, nem gondolunk az elveszített vb-fináléra. Újra egy olyan fontos találkozó vár ránk, mint amilyen a Ghána elleni nyolcaddöntő volt” – mondta a brazil kapitány. A 16 között a dél-amerikai együttes 3-0-ra győzött Ghána legjobbjai ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik