Élet-Stílus

Del Piero és Zambrotta azonnal hazarepült Pessottohoz

Gianluca Pessotto vélhető öngyilkossági kísérletének hallatára azonnal Torinóba repült Németországból az olasz válogatott két játékosa, Alessandro Del Piero és Gianluca Zambrotta; Pessotto, a Juventus jelenlegi sportigazgatója kedden ugrott ki irodájának ablakából.

A FIFA hivatalos honlapjának jelentése szerint az eddig tisztázatlan körülmények között történt eset „egyértelműen öngyilkossági szándék”-ra utal, hisz a Juventus sokszoros válogatott játékosa, Gianluca Pessotto kezében rózsafüzér volt miután a férfi kizuhant irodája ablakából, és két autó közé esve találták meg.

Del Piero és Zambrotta az olasz csapat másodedzőjével, Ciro Ferrarával – mindhárman csapattársai voltak évekig az idén májusban visszavonuló Pessottonak – közösen bérelt magángépen repültek kedd délután Torinóba meglátogatni barátjukat.

„Teljesen össze vagyok törve a hírtől” – mondta Fabian Cannavaro, aki éppen egy sajtótájékoztatón vett részt, amit ahogy értesült Pessotto esetéről, azonnal félbe is hagyott. „Pessotto a világ legimádnivalóbb embere” – mondta barátjáról Cannavaro.

Teljes villámcsapásként érte a hír az olasz válogatottat, amelynek játékosai közül többen az elmúlt napokban aratott nyolcaddöntőbeli siker után most letaglózva érezhetik magukat. Csakúgy, mint a kapitány, Marcello Lippi, akinek a Juventusban egyik alapembere volt Pessotto.

Pessotto, a csapatából májusban visszavonult játékos a bíróküldési-botránnyal szorosan összefüggésbe hozott Juventusnál töltött be sportigazgatói állást. Keddi feltételezhetően öngyilkossági szándéka mögött lapértesülések szerint az is állhat, hogy a depresszióra hajlamos férfi a közelmúltban értesült arról, hogy súlyos beteg.

Pessottot súlyos de nem életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik