Élet-Stílus

Két szereplő meghal a Harry Potter végén

Legalább két szereplő meghalt a Harry Potter saga utolsó, hetedik folyatásában - árulta el a regényfolyam világhírű szerzője, J. K. Rowling egy televíziós interjú során, óvakodott azonban attól, hogy elárulja mely szereplőkről van szó.

Az írónő azt már korábban felfedte, hogy a hetedik rész utolsó fejezetét már réges-régen megírta, mostani nyilatkozatában azonban elmondta, hogy az elmúlt időszakban azért egy kicsit változtatott a korábban már megírt szövegen. A módosításról csak annyit mondott, hogy egy szereplőnek “megkegyelmezett”, két másiknak azonban – akiket korábban “nem akart megölni” – az újabb változatban meg kell halnia.

Rowling a leghatározottabban elzárkózott attól, hogy bármilyen konkrét utalást is tegyen arra, kik lesznek azok, akik nem élik túl a sorozat végét.

“Nem akarom, hogy gyűlölködő leveleket, vagy efféléket kapjak” – mondta.

Hosszasan elmélkedett arról, hogy végső soron megérti, ha egy szerző egy sikeres regényfolyam végén “leszámol” a főszereplővel, azaz megöli őt. “Én magam soha nem gondoltam arra, hogy a hetedik rész megírása előtt meggyilkoljam Harryt, hiszem már a kezdetektől fogva hétrészesre terveztem a sorozatot, és most is úgy gondolom, hogy ennyi részből fog állni” – mondta Rowling.

Teljesen meg tudom ugyanakkor érteni azon szerzőknek a gondolkodását, akik úgy véli: “megölöm a főszereplőket, hogy a későbbiekben ne születhessenek kalózfolytatások” – tette hozzá az írónő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik