Élet-Stílus

Juventus: kizuhant az ablakon a sportigazgató

Gianluca Pessotto, a Juventus labdarúgócsapatának volt játékosa kizuhant a torinói egyesület központjának egyik ablakán. A 36 éves védőt azonnal kórházba szállították, állapota súlyos.

A jelenleg a Juventus sportigazgatójaként tevékenykedő Pessotto balesetének körülményeire eddig nem derült fény, az eset a klub honlapján került nyilvánosságra. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a játékos a második emeleten lévő irodájának ablakából esett ki, és egyedül tartózkodott a szobában. Pessottót különböző törésekkel szállították a Molinette kórházba, jelenleg nincs életveszélyben. Fabio Cannavaro, az olasz válogatott és a Juventus hátvédje, aki a Squadra Azzurra duisburgi vb-központjában tartott sajtótájékoztatón értesült a hírről, azonnal távozott a teremből.

Pessotto 22-szer lépett pályára az olasz nemzeti csapatban, a Juventus színeiben pedig 11 éven át szerepelt és hat bajnoki címet nyert.

A klub amúgy is viharos időket él át, ugyanis – az AC Milannal, a Lazióval és a Fiorentinával együtt – tagja annak a négy egyesületnek, amely ellen vádat emeltek a közelmúltbeli bundabotrány kapcsán. Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb vesztegetési ügye május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi volt, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik