Élet-Stílus

Fellebbeznek a portugálok

A portugál labdarúgó-válogatott vezetői valószínűleg fellebbezést nyújtanak be a nemzetközi szövetséghez (FIFA) a csapat egyik legjobbjának, Decónak a csapat Hollandia elleni világbajnoki nyolcaddöntőjén történt kiállítása miatt.

A négy kiállítással tarkított, 1-0-ás portugál sikerrel zárult mérkőzésen Deco a második játékrész 78. percében kapta meg második sárga lapját Valenytin Ivanov játékvezetőtől, miután nem engedett elvégezni egy holland szabadrúgást.

“Elismerjük, hogy többször is sportszerűtlenek voltak játékosaink, ám Deco kiállítását egyszerűen nem tudjuk elfogadni” – mondta Luis Felipe Scolari, a csapat brazil szövetségi kapitánya.

A szakvezető hozzátette, hogy a portugál szövetség a FIFA Fair Play kódexére hivatkozva kéri majd Deco piros lapjának megsemmisítését, s egyben a játékosnak az együttes Anglia elleni negyeddöntőjére szóló automatikus eltiltásának törlését. Scolari szerint játékosa első sárga lapjánál azért rúgta meg ellenfelét, mert dühös volt a holland ellenfelére, aki egy sérülés miatti ápolás után, a szokásokkal ellentétben nem adta vissza a labdát.

Ivanov Deco mellett a portugáloktól Costinhát, míg a hollandoktól Khalid Boulahrouzt és Giovanni van Bronckhorstot állította ki a vasárnap esti mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik